Ons taxatie tarief

Taxatierapport aanvragen

Gevalideerd taxatierapport

Woonhuis € 801,98
Appartement € 851,97

Taxatierapport zonder validatie

Woonhuis € 750,-
Appartement € 800,-

Kosten voor het opvragen van informatie bij de gemeente noemen we legeskosten. Aangezien deze informatie niet voor iedere woning hoeft te worden opgevraagd en iedere gemeente hiervoor haar eigen tarieven hanteert, hebben wij ons tarief exclusief de legeskosten gehouden. Deze kosten worden volledig bij u in rekening gebracht en door middel van de factuur van de gemeente aangetoond.

Opslagen:

Betreft het een spoedaanvraag dan berekenen wij een opslag van € 50,-
Bij berekening van waarde na verbouwing berekenen wij een opslag van € 45,-
Betreft de het een nieuwbouwtaxatie berekenen wij een opslag van € 45,-

Indien uw opdracht een spoedopdracht betreft wordt uw taxatierapport binnen 24 uur na opname uitgebracht. Hiervoor geldt wel dat de gemeente de gevraagde informatie op tijd verstrekt.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Voor u is van belang dat u weet dat uw taxatieopdracht bij de Taxatie Specialist wordt uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur waardoor het rapport door elke geldverstrekker geaccepteerd wordt!

Taxatie door een gecertificeerde taxateur, ingeschreven in het NRVT register, lid van het VBO, en aangesloten bij NWWI.

NWWI & NHG

In sommige gevallen eist de hypotheek / geldverstrekker dat de taxateur is aangesloten bij het NWWI en het taxatierapport via de software van het NWWI verloopt. Indien de taxatie via het NWWI moet verlopen is er een toeslag van € 51,97 incl. btw.

Ten aanzien van een NHG taxatie is het volgende van belang: schriftelijke bewijsstukken voor vaststelling van grondkwaliteit en aanwezigheid van asbest kunnen op verzoek van de financiele instelling of bij NHG (= verplicht) bij het taxatierapport worden gevoegd.

Taxatie aanvragen

Ga naar ons contactformulier om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen voor een taxatie in of rond: Enkhuizen en Hoorn.